tisdag 1 augusti 2017

My autumn all bookedÄn har vi sommar kvar, men hösten är snart här, och den är sprängfylld med boksläpp! Efter en ganska lugn sommar (vad gäller boksläppsfronten) kommer nu hösten och jag inser att jag kommer att få bråda dagar! Som travesti på det numera välkända uttrycket "My weekend is all booked" kan jag lugnt konstatera att "My autumn is all booked"
I augusti släpps (åtminstone) 11 böcker som jag gärna vill läsa, och i september och oktober 5 böcker vardera (än så länge). Gissningsvis kommer det att tillkomma fler...😌😉 Utöver dessa är jag med i en bokcirkel där vi ses var tredje - fjärde vecka. Och så #boktokigsutmaning2017..... 
Eftersom jag lånar i stort sätt allt jag läser från biblioteket sker en viss fördröjning, dvs det går i regel 2-3 veckor från boksläpp tills ett exemplar av boken finns på något av de anslutna biblioteken, och en ska det eventuellt skickas till "mitt" bibliotek. Och sen är det ju inte alltid jag "är först på bollen" (även om det just i höst ser ganska bra ut!). Såhär ser delar av min bokhöst ut! För mer info om respektive bok; klicka på förlagsnamnet.
OmslagsbildJohan Ehn: Down under. Släpptes 19 juli, så den borde komma in snart! Johan beskriver, delvis baserat på egna erfarenheter, en ung killes inre och yttre resa och acceptans som homosexuell (Lilla Piratförlaget)
OmslagsbildMarianne Cedervall: Dit solen aldrig når. Anki Karlsson är tillbaka! Och som vanligt snubblar hon in i märkligheter som hon bara måste undersöka! (24 juli på Lind & co
Omslagsbild Michelle Richmond: Pakten. Har läst flera som nämnt den, och tyckte den lät intressant. Beskrivs som en thriller i sektmiljö. Äkta par skriver på en äktenskapspakt som går ut på att hjälpa varandra till ett livslångt lyckligt äktenskap. Reglerna är tillsynes enkla..(Släpptes 25 juli på Natur & Kultur förlag)
OmslagsbildLone Theils: Den blå poetens kärlek. Andra boken i serien om Nora Sand, där hon bland annat blir anlitad av den iranske nobelpristagaren Manash Ishmail för att hitta hans fru som försvann vid deras flykt från Iran. Läste denna bok på danska när den kom ut ifjol, men tja jag vill nog läsa den på svenska också för att se att jag förstått allt...(27 juli på Norstedts)
OmslagsbildRebecka Edgren Aldén: Och blomstren dö. Författaren är en av de medverkande på årets Crimetimefestival, och det ska bli roligt att bekanta sig med hennes författarskap!
 (27 juli på Norstedts)
OmslagsbildAnna Jansson: Kärleksdans i obalans. Tredje boken om Angelika Lagermark på Salong d' Amour i Visby. Jag älskar dessa böcker och ser SÅ mycket fram emot denna.(28 juli på Norstedts)
OmslagsbildKatarina Wennstam: Gänget. Den femte boken om Shirin Sundin och Charlotta Lugn. Katarina Wennstams böcker är alltid lika angelägna och välskrivna, och jag har längtat efter denna! (Albert Bonniers förlag 31 juli )

AUGUSTI
OmslagsbildMikko Porvali: En blå död . Ännu en Crimetimeaktuell författare. Har tidigare läst en av hans historiska reportageböcker, och den var otroligt väl underbyggd och välskriven. Denna, hans första roman, beskrivs som en fartfylld skröna i Arto Paasilinnas anda och utspelar sig i Viborg 1920. (Lind & co 3 augusti)
OmslagsbildBettina Bieberstein Lee: Korpsystrar  Första boken i en ny serie om journalisten Hanna Axelsdotter. Beskrivs som en thriller om skam, skuld och hur man präglas av att växa upp i en dysfunktionell familj. (Bladh by Bladh 4 augusti)
OmslagsbildCaroline Eriksson: Hon som vakar Enda sen jag läste Caroline Erikssons De försvunna tidigare i sommar har jag längtat efter det här släppet! Författaren Elena börjar iaktta (spionera på..) grannfamiljen och inser snart att allt inte verkar stå rätt till! Beskrivs som en stark psykologisk thriller. Me like! (Forum 9 augusti)
Omslagsbild Emelie Schepp: Pappas pojke Då var det dags att för fjärde gången besöka bitchen Jana Berzelius och hennes mer eller mindre osympatiska poliskollegor! Det är väldigt sällan man inte kan knyta ann och gilla någon karaktär i en bok, men så är det verkligen för mig när det gäller den här serien. Men Emelie skriver så förbaskat bra, och det är så roligt att böckerna utspelar sig i bekanta Norrköping så jag läser dem ändå! (Harper Collins 21 augusti)
Omslagsbild John Ajvide Lindqvist: X -Den sista platsen Äntligen är den här; den efterlängtade tredje och avslutande delen i Platserna-serien! Ett av de mest efterlängtade släppen den här hösten!(Ordfront förlag 21 augusti)
OmslagsbildFredrik Backman: Vi mot er  Den fristående uppföljaren till Björnstad -förra årets bästa bok enligt mig! Jag försöker att inte ha för höga förväntningar... (Forum 21 augusti)
Omslagsbild Dan Nilsson: Jag följer dig  Den andra boken om den tämligen udda privatspanaren Niklas Lund som jag stiftade bekantskap med i Bevakaren i våras, en kriminalroman med glimten i ögat. (Hoi förlag 21 augusti)
Omslagsbild P C Jersild: Tivoli  Författaren driver med synen på åldrande, död och dagens äldreomsorg. Jag kunde bara inte låta bli att reservera denna! (Albert Bonniers förlag 25 augusti)
Omslagsbild Helena Dahlgren: Orkidépojken  En bok inspirerad av tv-serien Twin Peaks, med handlingen placerad på Tyresö. Kunde inte motstå den! (Lava förlag 29 augusti)
Omslagsbild Jan Guillou: 1968  Den sjunde delen i Det stora århundradet . Det här kan bli spännande; är det en period författaren "kan" så är det den här! (Piratförlaget 24 augusti)

Omslagsbild Sara Lövestam: Finns det hjärterum  En av mina absoluta favoritförfattare släpper nytt! Fjärde och avslutande delen i serien om Kouplan. (Piratförlaget 30 augusti)


SEPTEMBER:
Omslagsbild Karin Alfredsson: Skrik tyst så inte grannarna hör  Jag hade nästan gett upp hoppet om en ny bok från Karin Alfredsson, så jag blev så otroligt glad när jag såg att denna skulle släppas! Som alltid lyfter Karin kvinnors utsatta situation i olika delar av världen. (Bokfabriken 1 september)
Omslagsbild Anders De La Motte:: Höstdåd  Precis som i förra årets Slutet på sommaren kretsar boken kring ett gammalt fall (begånget i Skåne) som tas upp på nytt. Och jag gillade ju förra boken så... (Bokförlaget Forum 4 september)
OmslagsbildNiklas Natt och Dag: 1793  En historisk kriminalroman -klart jag går igång!(Bokförlaget Forum 13 september)
OmslagsbildCamilla Grebe: Husdjuret  Den fristående fortsättningen på Älskaren från huvudkontoret. Jag är svag för Camilla Grebes böcker, gillar hennes stil och välarbetade böcker.(Wahlström & Widstrand 14 september)
Omslagsbild Göran Redin: En vilsen själ  Fjärde delen i Lövbergaserien. Jag ser väldigt, väldigt mycket fram emot att återse syskonen från Lövberga gård i Östergötland! 
(Historiska media 18 september)

OKTOBER:
OmslagsbildDenise Rudberg: De sju som såg  Jag älskar verkligen Denise Elegant-crimeserie! Och jag är väldigt nyfiken på hur det ska gå i utredningsgruppen nu med de förändringar som aviserades i förra boken! (Bokförlaget Forum 11 oktober)
OmslagsbildMons Kallentoft : Bödelskyssen  Den elfte boken om Malin Fors. Är alltid i valet och kvalet om jag ska läsa nästa del i serien, men jo... Tycker verkligen inte om Malin, och förra boken var ett riktigt bottennapp, men nu är hon ju tillbaka i Linköping och handlingen engagerar mig verkligen, inte minst för att jag bor i stan! (Bokförlaget Forum 11 oktober)

(Bild saknas) Christina Olséni & Micke Hansen: Ester Karlsson med K  Första delen i en ny serie från skaparna av Morden i Falsterbo-serien. Och de böckerna gillar jag ju! 
(Bokfabriken 20 oktober)
OmslagsbildMagnus Jonsson: Asätarna i Kungsträdgården Andra delen i den lite udda Hatet-trilogin. Är väldigt nyfiken på denna! (Modernista 20 oktober)
OmslagsbildSara Bergmark Elfgren: Norra Latin  Första delen i en ny serie med Tamara och Clea som går teaterlinjen på Norra Latin i Stockholm. Beskrivs som en gotisk spänningsroman. (Rabén & Sjögren 20 oktober)

Ja, som synes har jag att göra även i höst! Släppdatum kan naturligtvis ändras, men så ser det ut för tillfället! Och naturligtvis kan det tillkomma fler böcker som jag inte känner till just nu! 😃😃😃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar