tisdag 21 mars 2017

Åter till brottsplats Näset

 Det havet gömdeDet havet gömde Cecilia Lindblad

Förlag: Hoi
Utgiven: 21 mars 2017
Genre: Deckare
Antal sidor (inbunden): 251

Det havet gömde är den, i mitt tycke, efterlängtade uppföljaren till Cecilia Lindblads debut från 2015 (Och sedan aldrig mer).
Här får vi än en gång möta Monica Blom och hennes kollegor på polisen i Vellinge i ett spännande kriminalfall som vindlar sig iväg, och har många förgreningar.
En kvinna anmäler sin vän och kollega försvunnen. I det förflutna finns ett svartsjukt ex, i nutid eventuellt en date. En bärnstensletare gör en makaber upptäckt, som i sin tur följs av fler.
Händelser från det förgångna gör sig påminda och gamla fall öppnas upp, vilket väcker starka känslor till liv, inte minst bland en del av Monicas kollegor.
Händelser från det förgångna gör sig också påminda i Monicas privatliv, på mer än ett sätt!

Boken är välskriven, och bitvis olidligt spännande. Den tar flera oväntade vändningar, en del av dem riktigt oväntade! Monica gestaltas bra, och ger en känsla av en god vän, någon jag gärna vill umgås med. När jag läst sista sidan känns tanken på att vi inte ska få ses på väldigt länge (1 år till nästa bok?) nästan främmande! Jag vill ju komma hem till henne, sitta ner med ett glas vin och höra mer om hur det går med.... allt. Förutom att Monica gestaltas väl (vilket även de andra återkommande karaktärerna gör) spelar det säkert in att boken utspelar sig i mina hemtrakter. De exakta miljöerna i Vellinge och på Näset är jag inte bekant med, men omgivningen i stort. Havet, dofterna... Och att se sin lilla uppväxtort när man slår upp pärmen till boken kändes förtroendeingivande! :-) 
Jag längtar SÅ efter nästa bok! Redan.
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar