fredag 27 mars 2015

SÅ efterlängtad(e)!

Hösten 2013 hade jag äran att vara med i Correns bokcirkel, och fick där stifta bekantskap med Sara Lövestams författarskap genom hennes bok Hjärta av jazz. Hon hade då skrivit fyra böcker, och de hade gått mig helt förbi! Ska man se det positiva i det hela fick jag mycket nytt att njuta av, för njuter det gör jag när jag läser Sara Lövestam!
Hon har ett underbart språk, och hennes beskrivning av alla ovanliga, men ändå vanliga, människor vi har omkring oss är något utöver!
Förra året kom hon med den populärvetenskapliga boken Grejen med verb, men nästa skönlitterära släpp har låtit vänt på sig, av förståeliga skäl!
Dels har hon ju vid sidan av sitt författande fortsatt jobba som SFI-lärare, och dels är det nu inte en bok som släpps utan två!
Sara har dels skrivit boken Sanning med modifikation och samtidigt (eller därefter?) bearbetat den till lättläst under namnet Flicka försvunnen, vilket inte låter sig göras i en handvändning. Och som jag längtat efter dem!
Men nu har jag iallafall "Sanning med modifikation" på mitt sängbord, och väntar med spänning på "Flicka försvunnen". Det ska bli väldigt spännande att läsa och jämföra dessa två!

På mitt sängbord: "Sanning med modifikation" av Sara Lövestam
I min e-boksläsare (på tillfällig paus); "Ondskans pris" av Set Mattsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar